Kukurica pečená v rúre

Loading...
(2.7 / 5)

Ako varíte kukuricu vy? Väčšinou ju dáme do hrnca a necháme variť, potom ju posolíme, dáme na ňu trošku masla a zjeme. Tento tip však vašu prípravu úplne zmení a do takejto kukurice sa zamilujete. Stačí ju zabaliť do alobalu a upiecť v rúre aj s touto marinádou. Chutí oveľa lepšie ako keď ju uvaríte vo vode.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sam Turnbull • vegan 🌱 (@itdoesnttastelikechicken) on

Budeme potrebovať:

  • kukuricu
  • 3 PL kyslej smotany
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 60 gramov masla
  • 1 ČL čili omáčky
  • 3 ČL citrónovej šťavy
  • 1 ČL provensálskych byliniek

Postup:

  • Maslo nechajte zmäknúť pri izbovej teplote. Potom ho zmiešajte s čili omáčkou, citrónovou šťavou a bylinkami. Premiešame a pridáme kyslú smotanu a sójovú omáčku.
  • Kukuricu si očistíme a dáme ju do alobalu. Každú budeme baliť osobitne. Pred zabalením pridáme omáčku a dobre roztrieme. Zabalenú kukuricu pečieme na plechu pri teplote 220 stupňov asi 20 minút. Podávame mierne vychladnutú, dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x