Hľadáte recept na krém, ktorý sa neroztečie hneď po tom, ako ho vyberiete z chladničky? Táto otázka zaujímala aj nás, keďže je leto, no torty a dezerty si chceme dopriať, no lepšie bez ťažkých maslových krémov.
Ženy, ktoré radi pečú a majú skúsenosti aj s náročnejšími tortami majú skvelé rady a tipy, ktoré sa vám možno budú hodiť. Každý váš zákusok bude chutiť úžasne a čo je ešte lepšie, chvíľu vydrží aj vysoké letné teploty. Skvele sa hodia práve na zdobenie, no pokojne aj ako plnky, no výhodou je, že držia tvar.
Mascarpone s rozpustenou čokoládou. Dajte si ale pozor, aby bolo mascarpone studené a čokoláda vychladnutá.
2 mascarpone vyšľahať so šľahačkou (33%). Obe suroviny musia byť priamo z chladničky a šľahačku nie je potrebné vyšľahať vopred. Stačí dochutiť cukrom alebo vanilkou. Ak chceme čokoládový, pridávame 60 gramov vychladnutej čokolády a trošku kakaa. Používa sa na torty, na muffiny, do koláčov, na roládu aj Pavlovu tortu.
Mascarpone s kyslou smotanou a cukrom. Vyšľahať, navrstviť a nechať stuhnúť.
Mascarpone, dve šľahačky, stužovač a cukor podľa chuti.