Parížska šľahačka na plnenie koláčov

(5 / 5)

Hovorí sa, že v jednoduchosti je krása. Na plnenie mnohých dobrôt sa používajú rôzne vanilkové krémy, no veľmi populárny je najmä parížsky krém, ktorý v torte jednoducho nesmie chýbať. Ak si chcete však prácu zjednodušiť, našli sme pre vás recept, na ktorý budete potrebovať len 2 suroviny, no za pár minút budete mať misku plnú fantastickej parížskej šľahačky, ktorá sa hodí na plnenie zákuskov, koláčov a do rôznych sladkých receptov, ktoré máte v obľube.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pavla Pajdulka Svobodová (@pajulwild) on

Budeme potrebovať:

  • 400-500 gramov kvalitnej horkej čokolády (najlepšie keď má nad 70% kakaa)
  • 500 ml smotany na šľahanie s vysokým obsahom tuku

Postup:

  • Čokoládu si nalámeme na malé kúsky. Spolu so smotanou ju v hrnci postavíme na sporák a privedieme postupne do varu.
  • Hneď ako sa začne hmota variť, odstavíme, premiešame a hrniec vložíme do nádoby so studenou vodou.
  • Za občasného premiešania necháme schladiť a do ďalšieho dňa hrniec odložíme do chladničky.
  • Pripravíme si mixér a ešte studenú hmotu dobre vyšľaháme. Parížsku šľahačku používame na plnenie tort, koláčov, košíčkov, cupckaeov a iných dobrôt. Dobrú chuť.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Růžová cukrárna (@ruzova_cukrarna) on

titulná fotografia: youtube, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x