Koláč s acidofilným mliekom

Loading...
(5 / 5)

Rokmi sme recept na klasický perník doviedli k dokonalosti. Niektoré sú suchšie, no ak máte radi vláčne a mokrejšie cesto, tento recept vám bude chutiť. Do cesta sa pridáva acidofilné mlieko alebo ak chcete, acidko. Samozrejme na vrchu nesmie chýbať čokoládová poleva a kto má rád, môže do cesta pridať hrozienka aj orechy.

Na koláč s acidofilným mliekom budeme potrebovať:

  • 250 ml acidka
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček cukru
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1/2 prášku do pečiva alebo 1 ČL sódy bikarbóny
  • 3 PL kakaa
  • 1PL perníkového korenia
  • 2 vajcia
  • 100 gramov jablkového pyré
  • orechy
  • hrozienka
  • čokoláda s troškou smotany

Koláč s acidofilným mliekom pripravíme nasledovne:

  • V miske si zmiešame všetky suroviny. Naozaj to nie je zložité, nemusíme oddeľovať bielka od žĺtok a šľahať najskôr tie s cukrom a na záver spolu so snehom. Tentokrát stačí všetko spolu zmiešať v miske. Ak by bolo cesto príliš hutné, pridajte viac acidka, prípadne trošku vody alebo mlieka či jablkového pyré.
  • Cesto vylejeme na plech, kde sme si dali papier na pečenie. Perník pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút. Kontrolujeme ho drevenou špajdľou. Keď nám koláč trošku vychladne, na vrch vylejeme čokoládovú polevu, prípadne stačí len poprášiť cukrom. Dobrú chuť.

 

Chutil ti tento recept?

komentárov

x