Kokosové ježe

Loading...
(4 / 5)

Kokosové ježe, obľúbený koláč, ktorý sa pečie najmä na sviatky. Jednoduchá dobrota, ktorá mizne z taniera rovnako rýchlo ako guľky. Tieto nie sú suché ale naopak vláčne. Vyskúšajte rokmi overený recept. Takto sa kokosové ježe pripravujú u nás už celé roky.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Baya’s Food (@bayasfood) on

Na Kokosové ježe budeme potrebovať:

  • 6 vajíčok
  • 250 gramov práškového cukru
  • 2 dcl vody
  • 100 gramov kryštálového cukru
  • 300 gramov polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 50 gramov mletých orechov

Poleva

  • 200 gramov čokolády
  • 100 gramov masla
  • kokos

Postup:

  • Kryštálový cukor si nasypeme do hrnca a roztopíme, kým nemá hnedú farbu. Pozor na to, aby vám cukor nezhorel. Pridáme k nemu 2 dcl vody a premiešame. Odstavíme.
  • Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a pridáme aj rozpustený cukor. Postupne pridávame múku aj prášok do pečiva, na záver aj pomleté orechy. Bielka si vyšľaháme do snehu a po častiach primiešame k cestu. To vylejeme na vymastený plech a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20-25 minút.
  • Čokoládu si roztopíme a keď nám trochu vychladne, zašľaháme do nej maslo izbovej teploty. Upečené cesto pokrájame na kocky alebo obdĺžniky a omočíme v čokoláde. Následne obalíme v kokose. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x