Kokosové ježe, obľúbený koláč, ktorý sa pečie najmä na sviatky. Jednoduchá dobrota, ktorá mizne z taniera rovnako rýchlo ako guľky. Tieto nie sú suché ale naopak vláčne. Vyskúšajte rokmi overený recept. Takto sa kokosové ježe pripravujú u nás už celé roky.
Na Kokosové ježe budeme potrebovať:
- 6 vajíčok
- 250 gramov práškového cukru
- 2 dcl vody
- 100 gramov kryštálového cukru
- 300 gramov polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 50 gramov mletých orechov
Poleva
- 200 gramov čokolády
- 100 gramov masla
- kokos
Postup:
- Kryštálový cukor si nasypeme do hrnca a roztopíme, kým nemá hnedú farbu. Pozor na to, aby vám cukor nezhorel. Pridáme k nemu 2 dcl vody a premiešame. Odstavíme.
- Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a pridáme aj rozpustený cukor. Postupne pridávame múku aj prášok do pečiva, na záver aj pomleté orechy. Bielka si vyšľaháme do snehu a po častiach primiešame k cestu. To vylejeme na vymastený plech a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20-25 minút.
- Čokoládu si roztopíme a keď nám trochu vychladne, zašľaháme do nej maslo izbovej teploty. Upečené cesto pokrájame na kocky alebo obdĺžniky a omočíme v čokoláde. Následne obalíme v kokose. Dobrú chuť.