Fotorecept – Kinder mliečne rezy

Loading...
(3 / 5)

Budete potrebovať:

  • Na cesto:
  • Plnka:
  • Iný variant náplne:

Postup

  • Najskôr si pripravíme cesto. Oddelíme si bielka od žĺtkov. V miske si vymiešame žĺtka s cukrom a pridáme kakao, múku a prášok do pečiva. Dobre premiešame.

  • Bielka vyšľaháme do hustej peny a po častiach primiešavame do tmavého cesta.

  • Cesto môžete následne rozdeliť na dve polovice a každú z nich samostatne upiecť. Ja to však robím tak, že nalejem cesto celé, upečiem ho a následne, keď trochu vychladne ho prerežem na dve polovice. Postup je v tomto prípade na vás. Cesto vylejeme na vymastený plech a pečieme na 180 stupňoch približne 20 minút. Pred plnením musí byť cesto vychladnuté, na to nezabúdajte.

  • Medzitým, ako sa cesto pečie si pripravíme plnku. Zvoľte krém, aký máte najviac radi. My sme pre vás vybrali dve varianty. Pozrime sa na ten prvý. Želatínu namočíme v mlieku a v hrnci postupne zohrievame.

  • Hmota nesmie vrieť, preto máme hrniec vždy na najslabšom ohni. Primiešame kondenzované mlieko a med. Dobre premiešame. Keď nám želatína trochu zhustne, primiešame aj kyslú smotanu a ak je potrebné tak cukor.

  • Pozrime sa na prípravu druhej varianty. Stačí, keď si vyšľaháte smotanu na šľahanie do tuhej šľahačky, pridáte jemný tvaroh a dochutíte medom alebo cukrom.

  • Keď máme cesto vychladnuté a rozdelené na dve polovice, na jednu z nich nanesieme v jednotnej vrstve krém. Ak sa nám zdá, že je cesto suché, pokvapkáme ho najskôr mliekom. Na plnku priložíme druhú vrstvu cesta.

  • Celý koláč dáme do chladničky stuhúť aspoň na hodinku. Nakrájame na pásiky, rezy a môžeme podávať. Skvelá dobrota, ktorá zachutí práve deťom. Dobrú chuť.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x