Karfiol zapečený v smotanovo-majonézovej omáčke s bylinkami

(5 / 5)

Ak ste milovníci zapekanej zeleniny, tento recept vás zaručene poteší. Je iný a zároveň veľmi podobný ako tie, ktoré ste určite vyskúšali doteraz. S tým rozdielom, že karfiol sa v tomto recepte namáča vo výnimočne chutnej zmesi smotany, majonézy, horčice a voňavých byliniek. Necháte sa zlákať?

Budete potrebovať:

1 stredne veľký karfiol

4 PL majonézy

3 PL kyslej smotany

1 PL horčice

1 PL olivového oleja

štipka tymianu a rozmarínu

soľ a korenie podľa chuti

strúhanka podľa potreby

400g tvrdého syra, alebo parmezánu

Postup prípravy:

Karfiol si predvarte v slanej horúcej vode približne 10 minút. Zvnútra by mal byť ešte chrumkavý a ani zvrchu by sa ešte nemal drobiť. Potom ho rozdrobte na ružičky.

Zapekaciu misu si vymastite trochou oleja.

Vo väčšej miske si zmiešajte majonézu, kyslú smotanu, horčicu, olej, soľ a korenie a tymian s rozmarínom. Potom do zmesi vysypte ružičky karfiolu a dobre ich v nej ponamáčajte. Všetko spolu vysypte na plech a posypte strúhankou. Na vrch môžete nasypať ešte trošku tymianu pre lepšiu vôňu.

Na záver všetko posypte strúhaným syrom a dajte piecť do rúry vyhriatej na 220 stupňov, kým nebude syr aj karfiol zlatistý. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M), nosalty.hu

Chutil ti tento recept?

komentárov

x