Ak ste milovníci zapekanej zeleniny, tento recept vás zaručene poteší. Je iný a zároveň veľmi podobný ako tie, ktoré ste určite vyskúšali doteraz. S tým rozdielom, že karfiol sa v tomto recepte namáča vo výnimočne chutnej zmesi smotany, majonézy, horčice a voňavých byliniek. Necháte sa zlákať?
1 stredne veľký karfiol
4 PL majonézy
3 PL kyslej smotany
1 PL horčice
1 PL olivového oleja
štipka tymianu a rozmarínu
soľ a korenie podľa chuti
strúhanka podľa potreby
400g tvrdého syra, alebo parmezánu
Karfiol si predvarte v slanej horúcej vode približne 10 minút. Zvnútra by mal byť ešte chrumkavý a ani zvrchu by sa ešte nemal drobiť. Potom ho rozdrobte na ružičky.
Zapekaciu misu si vymastite trochou oleja.
Vo väčšej miske si zmiešajte majonézu, kyslú smotanu, horčicu, olej, soľ a korenie a tymian s rozmarínom. Potom do zmesi vysypte ružičky karfiolu a dobre ich v nej ponamáčajte. Všetko spolu vysypte na plech a posypte strúhankou. Na vrch môžete nasypať ešte trošku tymianu pre lepšiu vôňu.
Na záver všetko posypte strúhaným syrom a dajte piecť do rúry vyhriatej na 220 stupňov, kým nebude syr aj karfiol zlatistý. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M), nosalty.hu