Toto je jeden rýchly recept, ktorý je podľa mňa naozaj úžasný. Karamelový krém. Najlepšie je, že sa hodí na viac koláčov a zákuskov, takže ho pri pečení môžete použiť viackrát a na viac koláčikov. Inšpirujte sa týmto receptom a ozvláštnite nejaký svoj tradičný recept.
1 karamelové salko
250 gramov masla
Maslo si vyberieme z chladničky a necháme ho, nech dosiahne izbovú teplotu. Presne tak isto postupujeme aj s plechovkou salka. Nemôžu byť úplne studené. Maslo si hodíme do misky, kde ho pomocou mixéru vyšľaháme na penu. Po častiach pridávame karamelové salko. Keď sa tieto dve hmoty spoja, vznikne úžasný karamelový krém. Šikovné však? Potom už stačí krém navrstviť na cupcake alebo ho jednoducho pekne uhlaďte na čokoládové cesto a posypte nastrúhanou čokoládou. Fantázii sa medze nekladú.
(Lucia M.)