Hľadáte vynikajúcu prílohu k mäsu? Ak už vás omrzeli hranolky, cestoviny aj ryža a hľadáte zeleninovú prílohu, ktorá chutí naozaj úžasne, máme pre vás skvelý tip. Ak mi v chladničke ostane mrkva, takmer vždy robím tento jednoduchý šalát. Spojenie chutí čerstvých byliniek je v tomto období niečo, čo chce na tanieri každý.
Mrkvu si najskôr očistíme a pomocou škrabky si urobíme tenké pásiky, ktoré strúhame rovno do veľkej misy. Koriander, mätu aj bazalku si umyjeme a nasekáme ostrým nožom na drobné kúsky.
Pridáme ich k mrkve a zalejeme ju citrónovou šťavou a olivovým olejom. Pridáme trošku soli, trochu čili a jednu veľkú lyžicu medu. Na záver pridáme pretlačený cesnak a všetko dobre premiešame.
Mrkvu uzavrieme v nádobe a necháme aspoň 2 hodiny v chladničke. Jednotlivé slížiky trochu zmäknú a obalia sa bylinkovou zálievkou. Podávame studený k mäsu, ideálny je tento šalát aj na grilovačky. Dobrú chuť.