Stáva sa vám pri pečení bábovky, že sa vám z formy nevyklopí? S týmto receptom sa vám to zaručene nestane. Ak chcete, na vrchu ju môžete ozdobiť krémom, prípadne pocukrovať práškovým cukrom. Do cesta niekedy zvykneme dávať aj kúsky čokolády. S jablkami je vláčna a cesto nie je suché.
Cukor, vajíčka a olej si v miske vyšľaháme do peny. Jablká ošúpeme a nastrúhame a pridáme k vyšľahanej hmote. Premiešame a pridáme aj citrónovú kôru, kypriaci prášok a múku. Vypracujeme si cesto, ktoré by malo byť tak akurát tekuté. Na záver pridávame sušené hrozienka, ktoré sme si na pár hodín namočili vo vode.
Ak chcete bábovku dvojfarebnú, cesto rozdeľte na polovicu a do jednej dajte 2-3 lyžice kakaa. Kto chce, do cesta môže pridať aj kúsky čokolády alebo orechov.
Formu na bábovku si vytrieme maslom a vysypeme múkou. Cesto vylejeme a dáme piecť. Pečieme pri teplote 170 stupňov asi hodinu, cesto kontrolujeme drevenou špajdľou. Bábovku vyklopíme až vtedy, keď nám dobre vychladne, určite nie skôr. Posypeme cukrom alebo potrieme krémom a môžeme podávať. Dobrú chuť.