Jablková bábovka, ktorá sa vždy podarí

Loading...
(3.7 / 5)

Stáva sa vám pri pečení bábovky, že sa vám z formy nevyklopí? S týmto receptom sa vám to zaručene nestane. Ak chcete, na vrchu ju môžete ozdobiť krémom, prípadne pocukrovať práškovým cukrom. Do cesta niekedy zvykneme dávať aj kúsky čokolády. S jablkami je vláčna a cesto nie je suché.

Foto: receptik.interez.sk

Na jablkovú bábovku budeme potrebovať:

Jablkovú bábovku pripravíme nasledovne:

  • Cukor, vajíčka a olej si v miske vyšľaháme do peny. Jablká ošúpeme a nastrúhame a pridáme k vyšľahanej hmote. Premiešame a pridáme aj citrónovú kôru, kypriaci prášok a múku. Vypracujeme si cesto, ktoré by malo byť tak akurát tekuté. Na záver pridávame sušené hrozienka, ktoré sme si na pár hodín namočili vo vode.
  • Ak chcete bábovku dvojfarebnú, cesto rozdeľte na polovicu a do jednej dajte 2-3 lyžice kakaa. Kto chce, do cesta môže pridať aj kúsky čokolády alebo orechov.
  • Formu na bábovku si vytrieme maslom a vysypeme múkou. Cesto vylejeme a dáme piecť. Pečieme pri teplote 170 stupňov asi hodinu, cesto kontrolujeme drevenou špajdľou. Bábovku vyklopíme až vtedy, keď nám dobre vychladne, určite nie skôr. Posypeme cukrom alebo potrieme krémom a môžeme podávať. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x