Názov tohto koláča síce môže niektoré dámy pobúriť, no na jeho chuti a jednoduchosti to nič nezmení. Ak si ho doma upečiete, neznamená to hneď, že ste lenivá žena. Nevieme síce, kto názov vymyslel, ale pokiaľ ide o rýchle recepty na koláče, radi vyskúšame.
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček maku
- 1 hrnček cukru
- 1 hrnček mlieka
- 1/2 hrnčeka oleja
- 3 vajíčka
- citrónová kôra
- vanilkový cukor
- prášok do pečiva
- 2 nastrúhané jablká (nemusí byť, do cesta môžete dať napríklad sušené hrozienka, kúsky čokolády, oriešky alebo ovocie)
- 100 gramov čokolády+ trochu smotany
- Na pomoc tentokrát nepotrebujeme váhu, stačiť nám bude hrnček o objeme 250 mililitrov. Ak do cesta pridáte nastrúhané jablká, bude vláčne a mokré, nevyschne po dvoch dňoch. Jablká v ceste nie je cítiť, no je to skvelý trik pre tých, ktorí nemajú radi vysušené cesto.
- V miske si zmiešame všetky suroviny dokopy. Pri tomto recepte nemusíte ani vyšľahávať osobitne žĺtka a bielka do peny, všetko sa mieša spolu. Pridať môžete kakao a bude z toho čokoládová verzia. Ak máte radi oriešky, kúsky čokolády alebo mrazené či čerstvé ovocie, pokojne pridajte do cesta.
- Hotové vymiešané cesto len vylejeme na plech s papierom na pečenie a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút. Keď nám koláč trochu vychladne, na vrch dáme čokoládovú polevu a máme hotovo. Dobrú chuť.