Keď sa ochladí, väčšina z nás má chuť na niečo horúce a veľmi chutné. Pokiaľ nie ste fanúšikom vianočného punču, máme pre vás skvelý tip na horúcu čokoládu. Doma si ju viete pripraviť veľmi jednoducho.
Na horúcu čokoládu budeme potrebovať
- 500 mililitrov mlieka
- 20 gramov masla
- 1 PL kukuričného škrobu
- 2 PL kryštálového cukru
- 200 gramov horkej čokolády
Horúcu čokoládu si pripravíme nasledovne
- Rozpustíme si maslo a pridáme škrob.
- Miešame, kým nie je všetko spojené. Potom pridáme mlieko a cukor a premiešame, všetko na miernom ohni.
- Potom oheň pridáme a stále miešame, keď to začne vrieť.
- Akonáhle bude zmes hustá, opäť plameň stiahneme a pridáme čokoládu. Tú si predtým nalámeme. Miešame, dokým sa čokoláda neroztopí.