Neviem ako vy, no ja si neviem predstaviť leto bez uvarenej kukurice. Nedávno som „naďabila“ na jeden úžasný recept a veru som ho hneď aj odskúšala. Prišlo mi skvelé si uvarenú kukuricu ešte trochu vylepšiť. Nie je to náročné, no tento pokrm je veľmi efektný a chutný. Očaríte nim všetkých!
kukuricu
maslo
nasekané lístky koriandru
čili korenie
nastrúhaný syr (najlepšie napríklad parmezán, ktorý je trochu slanší)
Kukuricu si najskôr klasicky uvaríme do mäkka. Vyberieme ju z vriacej vody a necháme trošku vychladnúť. Na podložku si urobíme 4 kôpky. Jedna bude maslo izbovej teploty, nakrájané na menšie plátky, na druhej bude rozdrobené čili, na tretej bude nastrúhaný parmezán a na štvrtej bude posekaný koriander.
Postup je veľmi jednoduchý a zvládnu ho aj deti. Kukuricu si najskôr vyváľame v masle, následne v čili, potom v koriandri a na koniec v syre. Takto obalenú kukuricu môžeme buď hneď konzumovať, alebo ju ešte môžeme hodiť na gril, kde ju opečieme, kým nemá krásnu hnedú farbu. Chutí naozaj vynikajúco! Dobrú chuť.
zdroj. babskeveci.sk (Lucia M.)