Máte radi cviklu? U nás v rodine nikdy nesmela chýbať zaváraná, no ani čerstvá. Napriek tomu, že vždy si niekto zašpinil ruky, nikdy sme na ňu nezanevreli. Dnes si predstavíme recept na fitness cviklový šalát, ktorý vymyslel a pripravil môj ocino, dobrý kuchár od prírody. Jesť ho môžete ako prílohu k mäsu, ale aj samostatne s cottagecheeseom alebo bielym jogurtom.
2 väčšie cvikle uvarené a ošúpané
šťava z jedného pomaranča
2 strúčiky cesnaku
1 PL medu
2PL olivového oleja
bylinky: tymián, bazalka,rozmarín…podľa chuti
trošku balzamika
trochu sójovej omáčky
soľ a korenie
Tajomstvo úspechu tohto šalátu je samozrejme zálievka. Cviklu si uvaríme, necháme ju vychladnúť, ošúpeme ju a narajbeme na strúhadle. Môžeme ju aj nakrájať na kocky, kto ako má rád. Cviklu dáme do misy a pridáme všetky ostatné suroviny. Bylinkami, balzamikom a sójovou omáčkou dochucujeme opatrnejšie ale podľa chuti. Ja to robím od oka. Šalát môžete hneď servírovať, ale najlepšie chutí studený z chladničky a na druhý deň, keď sa všetky chute dobre prepojili. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: pixabay, Lucia