Domáci pita chlebík

Loading...
(0 / 5)

Pita chlebík tradične patrí do kuchyne blízkeho východu či stredomoria. Je to placka, ktorá slúži na namáčanie do rôznych omáčok či do humusu. Vy si ho môžete doma pripraviť úplne jednoducho. Recept sme našli na sociálnych sieťach a je fakt výborný.

Na domáci pita chlebík budeme potrebovať

  • 1 deciliter vlažnej vody
  • 1 vrecko sušeného droždia
  • 1 ČL cukru
  • pol kila hladkej múky
  • trochu soli
  • asi 3 PL olivového oleja
  • 250 mililitrov kefíru (izbovej teploty)

Domáci pita chlebík si pripravíme nasledovne

  • Do vlažnej vody si pridáme droždie a cukor. Necháme postáť asi desať minút.
  • Potom zmes vylejeme do múky. Premiešame spolu so soľou, olejom a kefírom, aby nám vzniklo hladké cesto.
  • To necháme asi hodinu kysnúť.
  • Následne si cesto premiešame a rozdelíme na asi osem bochníkov. Tie necháme ešte kysnúť asi desať, pätnásť minút.
  • Potom trošku vyvaľkáme a pečieme v rúre na 220 stupňov na asi 10 minút. Môžete ich opiecť na suchej panvici, len ich potrebujete otáčať.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x