Domáci mäkký syr

Loading...
(1.4 / 5)

Tento nezvyčajný recept je určený najmä pre milovníkov domácich syrov. Nie nadarmo sa vo väčšine domácností preferuje syr ako produkt prospešný pre zdravie. Žiaľ, z potravín si domov nosíme najmä syry umelo dochucované, plné éčok a konzervačných látok. To však nemusíme. Nie je nad jedlo, ktoré si pripravíme doma a s láskou.

Pripravte si doma ochutený mäkký syr s kyslou smotanou a jogurtom. Krémovú pochúťku môžete konzumovať na raňajky, ale aj na večeru. Perfektne zasýti a nezaťaží žalúdok. Navyše bude domáca dochutená len tým, čo sami dovolíte.

Budete potrebovať:

500ml kyslej smotany (čo najtučnejšej)

500ml smotanového jogurt

niekoľko stebielok kôpru

1 strúčik cesnaku

soľ od chuti

Postup prípravy:

Pripravte si bavlnenú handričku, alebo gázu, no tú zložte 5-6 krát cez seba. Handričku alebo poprekladanú gázu vložte do cedidla na cestoviny. Zmiešajte jogurt, smotanu, pridajte soľ a hmotu nalejte do cedidla vystlaného handričkou. Cedidlo dajte cez hrniec, aby mohla prebytočná tekutina z cedidla odkvapkávať. Prikryte zmes pokrievkou, alebo utierkou a dajte na dva dni do chladničky. Po tomto čase hmotu vyberte a vytvarujte do bochníka. Ten vyváľajte v nasekanom kôpri zmiešanom s pretlačeným cesnakom, ktorý zvýši ostrosť chutí. Mäkký domáci syr môžete konzumovať na sto spôsobov a s čím len chcete. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x