Prečo by ste si kupovali mrazené pizzu v obchodoch, keď si ju viete spraviť čerstvú a z kvalitných surovín doma? To isté platí aj o čoraz populárnejších mini pizzách, ktoré milujú najmä naše deti. Pripravte im chutný prázdninový obed a neplytvajte peniazmi ani zdravím vašich ratolestí.
500 g polohrubej múky
250ml vody
15ml olivového oleja
10g soli
20g kryštálového cukru
½ kocky droždia
200ml paradajkového pretlaku
150g tofu
1 malá cibuľa
20 kúskov čiernych olív
tymian, bazalka, oregano podľa chuti
1-2 strúčiky cesnaku
Teplú vodu si zmiešajte s olivovým olejom, do nej rozmrvte droždie, pridajte soľ a cukor a premiešajte, nakoniec nechajte 5-10 minút odstáť na tepom mieste. Potom si do misky nasypte múku a zalejte ju zmesou s droždím. Vymieste pevné cesto a nechajte ho podkysnúť prikryté utierkou približne 20-30 minút na teplom mieste.
Medzitým si pripravte kvalitný paradajkový základ. Paradajkový pretlak zmiešajte podľa chuti s koreninami a pretlačte doň cesnak. Pre lepšiu chuť môžete pridať aj čerstvé paradajky, v tom prípade ich ale nakrájajte na menšie kúsky a celú zmes nechajte povariť približne 10 minút. Ak čerstvé paradajky nepotrebujete, paradajkový základ máte pripravený aj bez varenia.
Do misky si nakrájajte na malé kúsky tofu a čierne olivy, ktoré môžete tiež rozrezať na menšie kúsky, aby sa z pizze nekotúľali dolu. Na pomúčenej doske si vyvaľkajte cesto a vykrajujte z neho väčším pohárom mini pizze. Tie potrite paradajkovým základom a posypte tofu syrom a olivami. Na záver si pokrájajte cibuľu na kolieska a po jednom koliesku dajte na každú mini pizzu. Pizze môžete a nemusíte posypať tvrdým syrom. Pizze pečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov približne 10-15 minút a podávajte ešte teplé. Prajeme dobrú chuť!
(M), preparatedevis.ro