Domáce lokše

Loading...
(4 / 5)

Už čoskoro sa začne obdobie, ktoré symbolizujú kačacie či husacie hody. K nim okrem knedlí neodmysliteľne patria aj lokše. Tie si môžete pripraviť aj podľa tohto receptu.

Na domáce lokše budeme potrebovať

  • 600 gramov zemiakov
  • 200 gramov hladkej múky
  • 1 KL soli
  • maslo

Domáce lokše si pripravíme nasledovne

  • Zemiaky si uvaríme deň dopredu a necháme ich odstáť. Na druhý deň ich postrúhame na jemno na strúhadle a pridáme múku. Dávame pozor na to, aké sú zemiaky, niektoré potrebujú múky viac.
  • Pridáme soľ a spravíme si jeden valec. Pokrájame na kúsky a valčekom urobíme placky.
  • Pečieme na suchej panvici. Rozpustíme si maslo a hotovú lokšu potierame.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x