Domáca granola do jogurtu

Loading...
(1 / 5)

Chrumkavé vločky, kúsky orieškov, semienka, kakao, čokoláda a med. Fantastickú zmes do jogurtu si môžete pripraviť aj doma, bez pridaného cukru a dochucovadiel či farbív. Ak máte radšej ovocnú pridajte sušené plody, aj zase viac čokoládovú, zmiešajte viac druhov čokolády. Kreativite sa medze nekladú.

Základný recept na domácu granolu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daniela (@dani_frelich)

Na prípravu budeme potrebovať:

  • 300 gramov ovsených vločiek
  • 100 gramov mandlí
  • 100 gramov kešu orieškov
  • 50 gramov lístkových orechov
  • 50 gramov kokosových plátkov
  • 30 gramov slnečnicových semienok
  • 1-2 PL kakaa
  • 2 PL kokosového oleja
  • 2 PL medu alebo javorového sirupu
  • + pridať môžete čokoľvek, čo máte radi (iné druhy orechov, sušené ovocie, čokoládu, mak, chia semienka a pod.)

Postup:

Rúru si predhrejeme na 160 stupňov a na plech dáme papier na pečenie. V miske si najskôr zmiešame všetky suché ingrediencie a teda vločky, orechy, ovocie, čokoládu a kakao. Následne pridáme aj rozpustený olej a med alebo iné sladidlo. Všetko spolu dobre premiešame tak, aby nám vznikla lepkavá sypká hmota a aby sa vločky aj orechy dobre obalili.

Hmotu vysypeme na plech a rovnomerne rozložíme. Pečieme maximálne 30 minút. Po 20 minútach však granolu premiešame a skontrolujeme, či sa nám nepripaľuje. Hotovú zmes necháme úplne vychladnúť a skladujeme ju v uzatvárateľnej nádobe. Podávame s jogurtom, prípadne aj s mliekom. Dobrú chuť.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x