Domáca čalamáda

Loading...
(3.4 / 5)

Sezóna príprav na zimu je na svojom začiatku a ak chcete využiť čo najčerstvejšie plody z vašej záhradky, rýchlo by ste mali chystať zaváracie poháre. Dnes vám ponúkame recept na domácu čalamádu, ktorá chutí naozaj ako tá babičkina.

Na domácu čalamádu budete potrebovať:

2 kg bielej kapusty

300 g uhorky

6 ks červenej papriky

4 mrkvy

200 g zelenej papriky

2 stredne veľké cibule

1 ČL horčicových semiačok

1 ČL koriandra

1 ČL korenia štyroch farieb (alebo obyčajného čierneho)

6 dl octu

4 šálky kryštálového cukru

4 ČL soli

Postup prípravy:

Všetku zeleninu si dôkladne umyte, očistite od končekov, či nedostatkov. Všetko narežte na pásiky, okrem uhorky, tú môžete narezať na tenké kolieska. Zeleninovú zmes v mise zamiešajte a posypte soľou, pridajte korenie  a nechajte odstáť približne hodinu, aby sa pustila šťava.

Potom zeleninu naukladajte do pohárov približne do ¾. Ocot a kryštálový cukor si len mierne ohrejte a pridajte k zmesi horčičné semiačka a koriander. Zalejte zmesou poháre a dober uzatvorte. Potom ich dajte do rúry vyhriatej na 90 stupňov a zavárajte približne 30 minút. Po vybratí z rúry poháre otočte hore dnom a prikryte dekou. Na druhý deň môžete poháre ukladať do regálov. Prajeme dobrú chuť!

 (M), nosalty.hu

Chutil ti tento recept?

komentárov

x