Kurací šalát sa v reštauráciách bežne podáva ako kurací koktejl. A niečo na tom naozaj bude, pretože práve tento druh šalátov je skôr slaným dezertom, ako hlavným jedlom. Ak teda čakáte návštevu a chystáte sa pripraviť niečo výnimočné, skúste kurací šalát s mrkvičkou, ktorý očarí nielen svojou chuťou ale aj pestrofarebnosťou!
200g kuracích pŕs
200g tvrdého syra
200g mrkvy
2 PL hrášku
100g bieleho jogurtu (alebo majonézy)
1 strúčik cesnaku
soľ a korenie podľa chuti
Kuracie prsia uvarte v bujóne alebo v slanej vode pokrájané na kocky. Medzitým si mrkvu postrúhajte na hrubom strúhadle a pomiešajte s uvarenými kuracími prsiami. Pridajte hrášok, soľ a korenie, jogurt alebo majonézu, pretlačte cesnak. Všetko dobre premiešajte a nechajte zachladiť. Podávajte studené. Prajeme dobrú chuť!
zdroj titulnej fotky: wikimedia, (M)