Svieži šalát s kuracím mäsom a hroznom

Loading...
(0 / 5)

S naozaj zaujímavými šalátmi sa stretávame len výnimočne. Tie najväčšie lahôdky majú možnosť ochutnať len ľudia, ktorí sa pravidelne zúčastňujú fantastických recepcií s množstvom špecialít. Keďže väčšina bežných ľudí sa k takýmto veciam nedostane, prinášame vám recept na jeden z tých najlepších šalátov podávaných na slávnostných recepciách. Pripravte si skutočný skvost medzi delikatesami.

Budete potrebovať:

350-400g ementálu

500g bieleho hrozna

300g konzervovaných ananásových kociek

400g kuracích pŕs

150g bieleho jogurtu alebo kyslej smotany

soľ, korenie podľa chuti

kremžskú horčicu podľa chuti

 strúčik cesnaku

Postup prípravy:

Hrozno umyte a bobuľky nakrájajte na polovice. Ak sú ananásové kocky veľké, prekrojte aj tie na menšie kúsky. Syr postrúhajte na jemnom strúhadle. Kuracie mäso si narežte na kocky a pripravte ho len na olivovom oleji, soli a korení, nič viac. Chuť musí byť celkom jednoduchá. Nechajte ho vychladnúť. Všetky ingrediencie dajte do veľkej misky a zalejte bielym jogurtom, alebo smotanou. Osoľte a okoreňte, kto chce môže pridať kvapku kremžskej horčice. Na záver pretlačte strúčik cesnaku a všetko dobre premiešajte. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov


@receptik.sk na Instagrame

Načítať viac..
x