Obdobie cukety je stále v plnom prúde a možno už aj vám dochádzajú nápady na to, čo z nej pripraviť. Ak aj vy už máte dosť placiek, polievok či rôznych koláčov, môžete vyskúšať novinku, ktorou je cuketové kari. Keď ho vyskúšate, nebudete sa ho vedieť dojesť.
Na cuketové kari potrebujeme
- veľkú cuketu
- jednu cibuľu
- konzervu cíceru
- 2 ČL kari korenia
- trošku štipľavej papriky (podľa chuti)
- soľ
- baby špenát
- 500 mililitrov vody
- 150 mililitrov smotany na varenie
Cuketové kari si pripravíme nasledovne
- Cuketu si pokrájame na menšie kocky a cibuľu zase na prúžky.
- Spolu pražíme na troche oleja. Z cíceru si vylejeme šťavu a keď bude cuketa pomaly hnednúť, vylejeme ho do hnrca.
- Pridáme papriku, kari, soľ a vodu. Necháme pár minút dusiť.
- Potom pridáme smotanu a špenát.
- Premiešame a môžeme servírovať s ryžou alebo aj len tak.