Na večeru sú tieto teplé cuketové chlebíky ako stvorené. Hlavnou zložkou v tomto recepte je chlebík, ktorý vám ostal z predchádzajúceho dňa, no ešte nie je taký starý, aby ste ho obetovali na chlebík vo vajíčku. Pripravte si hrianky, ktoré zachutia celej rodine. Chlebíky si môžete pripraviť na rôzne spôsoby, stačí otvoriť chladničku a spotrebovať, čo máte najradšej.
- cuketu
- chlieb
- 1 cibuľu
- 2 vajíčka
- 70 gramov syru feta
- bylinky
- soľ a korenie
Postup:
- Cuketu si nastrúhame na strúhadle a necháme odležať aspoň 10-15 minút. Potom z nej vyžmýkame všetku prebytočnú vodu a pridáme nastrúhanú cibuľu, syr feta, vajíčka a bylinky, napríklad čerstvú nasekanú bazalku.
- Dochutíme soľou a korením a zmes nanesieme na krajce chleba. Chlebíky dáme zapiecť do rúry na 10 minút pri teplote 200 stupňov, alebo ich opekáme klasicky na panvici ako chlebík vo vajíčku. Dobrú chuť.
Lucia M.