Cordon Bleu trochu inak

(4 / 5)

Ak už máte dosť klasických receptov je čas vyskúšať niečo nové. Milovníci kuraciny držte sa. Máme pre vás vylepšený recept na klasické Cordon Bleu. Nebudete potrebovať viac než len kuracie prsia, šunku a syr. Recept je veľmi jednoduchý a nezaberie vám vôbec veľa času. Takže ak si chcete v nedeľu pospať dlhšie, teraz môžete, pretože tento fajný obed pripravíte za pár minút. 

Budeme potrebovať:

6 kuracích pŕs

6 plátkov syra

6 plátkov šunky

3 lyžice múky

1 lyžička červenej papriky

6 lyžíc masla

1/2 šálky suchého bieleho vína

1 lyžička kuracieho bujónu

1 lyžica kukuričného škrobu

1 šľahačka

Postup:

Naporcujte si kuracie prsia tak, aby neboli veľmi hrubé. Umiestnite šunku a syr  do stredu každého mäsa. Mäso skrúťte a prepichnite špáradlom. Zmiešajte múku, papriku a obalte v tom kuracie prsia. Maslo zahrejte na panvici a vložte na panvicu kuracie prsia. Smažte kým nie sú krásne opečené. Pridajte bujón a víno. Znížte teplotu a zakryte panvicu pokrievkou. Nechajte variť 30 minút kým prsia nie sú krásne ružové a šťavnaté. Zmiešajte kukuričný škrob so šľahačkou a nechajte variť kým nehustne následne pridajte kuracie prsia. Podávať môžete so zeleninovým šalátom alebo s klasickou prílohou ako je ryža či zemiaky. Dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: youtube, Gabriela, allrecipes.com

Chutil ti tento recept?

komentárov

x