Ak už máte dosť klasických receptov je čas vyskúšať niečo nové. Milovníci kuraciny držte sa. Máme pre vás vylepšený recept na klasické Cordon Bleu. Nebudete potrebovať viac než len kuracie prsia, šunku a syr. Recept je veľmi jednoduchý a nezaberie vám vôbec veľa času. Takže ak si chcete v nedeľu pospať dlhšie, teraz môžete, pretože tento fajný obed pripravíte za pár minút.
Budeme potrebovať:
- 6 kuracích pŕs
- 6 plátkov syra
- 6 plátkov šunky
- 3 lyžice múky
- 1 lyžička červenej papriky
- 6 lyžíc masla
- 1/2 šálky suchého bieleho vína
- 1 lyžička kuracieho bujónu
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- 1 šľahačka
Postup:
- Naporcujte si kuracie prsia tak, aby neboli veľmi hrubé. Umiestnite šunku a syr do stredu každého mäsa. Mäso skrúťte a prepichnite špáradlom. Zmiešajte múku, papriku a obalte v tom kuracie prsia.
- Maslo zahrejte na panvici a vložte na panvicu kuracie prsia. Smažte kým nie sú krásne opečené. Pridajte bujón a víno. Znížte teplotu a zakryte panvicu pokrievkou. Nechajte variť 30 minút kým prsia nie sú krásne ružové a šťavnaté.
- Zmiešajte kukuričný škrob so šľahačkou a nechajte variť kým nehustne následne pridajte kuracie prsia. Podávať môžete so zeleninovým šalátom alebo s klasickou prílohou ako je ryža či zemiaky. Dobrú chuť!
zdroj titulnej fotky: youtube, allrecipes.com