Cordon Bleu trochu inak

Loading...
(4 / 5)

Ak už máte dosť klasických receptov je čas vyskúšať niečo nové. Milovníci kuraciny držte sa. Máme pre vás vylepšený recept na klasické Cordon Bleu. Nebudete potrebovať viac než len kuracie prsia, šunku a syr. Recept je veľmi jednoduchý a nezaberie vám vôbec veľa času. Takže ak si chcete v nedeľu pospať dlhšie, teraz môžete, pretože tento fajný obed pripravíte za pár minút. 

Budeme potrebovať:

  • 6 kuracích pŕs
  • 6 plátkov syra
  • 6 plátkov šunky
  • 3 lyžice múky
  • 1 lyžička červenej papriky
  • 6 lyžíc masla
  • 1/2 šálky suchého bieleho vína
  • 1 lyžička kuracieho bujónu
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 1 šľahačka

Postup:

  • Naporcujte si kuracie prsia tak, aby neboli veľmi hrubé. Umiestnite šunku a syr  do stredu každého mäsa. Mäso skrúťte a prepichnite špáradlom. Zmiešajte múku, papriku a obalte v tom kuracie prsia.
  • Maslo zahrejte na panvici a vložte na panvicu kuracie prsia. Smažte kým nie sú krásne opečené. Pridajte bujón a víno. Znížte teplotu a zakryte panvicu pokrievkou. Nechajte variť 30 minút kým prsia nie sú krásne ružové a šťavnaté.
  • Zmiešajte kukuričný škrob so šľahačkou a nechajte variť kým nehustne následne pridajte kuracie prsia. Podávať môžete so zeleninovým šalátom alebo s klasickou prílohou ako je ryža či zemiaky. Dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: youtubeallrecipes.com

Chutil ti tento recept?

komentárov

x