Ázijská kuchyňa je veľmi populárna aj na Slovensku. Je veľmi tvárna, chutná a mnohí ľudia si ju prispôsobujú na „slovenský“ spôsob tak, aby im čo najviac vyhovovala. Prinášame vám recept na čínu z morčaciny, ktorú si zamilujete.
Na čínu z morčacieho mäsa budeme potrebovať
Čínu z morčacieho mäsa si pripravíme nasledovne
- Morčacie prsia si nakrájame na rezance. Dáme ich do misky, kde ich podľa chuti pokvapkáme olejom, sójovou omáčkou a pridáme solamyl. Všetko premišame a odložíme do chladničky.
- Medzitým si postavíme vodu na čínske rezance. Nakrájame si cibuľu, papriku a cuketu. Na malé kúsky si pokrájame brokolicu.
- Dáme variť čínske rezance a vyberieme mäso z chladničky. To sprudka opečieme na oleji a pridáme pokrájanú zeleninu.
- Zamiešame a pridáme podľa chuti čili omáčku, zázvor a pokvapkáme citrónovou šťavou. Krátko podusíme.
- Keď sú hotové čínske rezance, scedíme ich, dáme na tanier a pridáme mäso so zeleninou.