Na chladné dni nie je nič lepšie, než tanier horúcej polievky. Keď príde zima, potrebujete poriadny prísun vitamínov. Vitamíny vám pomôže doplniť aj chutná cibuľová polievka.
Na cibuľovú polievku budeme potrebovať
- 8 kusov veľkej cibule
- 1 PL masla alebo bravčovej masti
- 1 ČL cukru
- 1 PL hladkej múky
- vývar
- olivový olej
- čierne korenie
- soľ
Cibuľovú polievku si pripravíme nasledovne
- Cibuľu si nakrájame na kolieska a polovicu dáme na rozpálené maslo alebo olej. Miešame, až kým sa nerozpadne a smažíme, kým nebude zlatohnedá, až pripečená. Potom pridáme ďalšiu polovicu. Keď zmäkne, pridáme cukor a necháme rozpustiť.
- Neskôr pridáme múku a zamiešame. Keď múka pohltí masť, prilejeme trochu vývaru, aby nám cibuľa nezhorela. Neskôr pridáme zvyšok vývaru, ochutíme a necháme približne 20 minút vrieť.
- Polievku môžeme podávať s bagetou a so syrom a dochutiť aj cesnakom.