Chrumkavé fašírky zapečené s vajíčkom

(1 / 5)

Jedlá nemusia len chutiť fantasticky, ale môžu tak aj vyzerať. A presne to je prípad tohto receptu. Ak ste milovníci domácich fašírok, potom rozhodne vyskúšajte vaše polovičky potešiť aj vizuálnym prevedením romantickej večere. Láska predsa ide cez žalúdok.

Budete potrebovať:

1kg mletého hovädzieho alebo bravčového mäsa

200g čierneho chleba

200ml mlieka

1 cibuľu

300-400g mrkvy

10 vajec – ideálne menších

2-2 1/2 ČL soli

čierne korenie podľa chuti

olej

Postup prípravy:

Mrkvu si očistite a postrúhajte na jemno na strúhadle. Chlieb si natrhajte a namočte ho na 10-15 minút do mlieka. Z rozmočeného chleba a mlieka vymiešajte hladkú zmes. Cibuľu si nakrájajte na drobno a spolu s mrkvou a mletým mäsom ju primiešajte do chleba. Všetko dôkladne zamiešajte, aby vám vznikla homogénna fašírková mäsová hmota. Pridajte soľ a korenie podľa chuti. V miske si napokon vidličkou rozšľahajte 2 vajcia a prilejte ich k mäsovej zmesi, aby dobre držala pokope. Ostatné vajcia nechajte zatiaľ bokom.

Pekáč si namažte olejom. Mäso rozdeľte na 8 dielov a vytvarujte z nich niečo ako hrubšie placky. V strede spravte malú jamku a do nej rozbite surové vajíčko. Zľahka posoľte a okoreňte. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 180-190 stupňov na 45 minút. Na posledných 5 minút môžete teplotu zvýšiť celkom na maximum, aby bolo mäsko zvrchu chrumkavé. Podávajte za horúca. Prajeme dobrú chuť!

prostoi-retsept.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x