Fašírky z mletého mäsa s cibuľovými krúžkami

Loading...
(2.7 / 5)

Pečená cibuľka, to je lahôdka, však? O to väčšia, ak ju pečiete v kombinácii s ďalšími chutnými surovinami. V tomto prípade ide o mleté mäso, ktoré je zapečené na spôsob placiek s cibuľou navrchu. Ak ste ešte nechutnali fakt dobrý recept, tento stojí za to!

Budete potrebovať:

500g mletého bravčového mäsa

100g chleba (alebo strúhanky)

100ml mlieka

3 strúčiky cesnaku

3 vajcia

2 cibule

1 paradajka

6 PL kyslej smotany

2 PL kečupu

100g plátkového syra

soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy:

Chlieb namočte na pár minút do mlieka, potom ho vyžmýkajte. Pridajte k mletému mäsu, pretlačte cesnak, vajíčka, pridajte soľ a korenie. Vymiešajte mäsovú zmes a v guľôčkach naukladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Potom dlaňou alebo pohárom na guľôčky pritlačte a spravte placku. Navrch dajte cibuľové krúžky a nechajte piecť v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 30 minút.

Medzitým si pripravte dresing z kyslej smotany a kečupu. Natrite ho z oboch vnútorných strán na prepolené žemle, do stredu uložte mäso so zapečenou cibuľou, dajte plátok syra, paradajku. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x