Cestovinová panvica je jedlo, ktoré si bežne objednávame v reštauráciách. Pripraviť si ho však doma nie je vôbec náročné. Netreba hľadať žiadne tajné prísady ani sa trápiť, či to dokážete tak dobre, ako šéfkuchár. Jasné, že dokážete.
Hovorí sa, že cestoviny boli pôvodne jedlom chudobných. Dnes sú na piedestáli aj v tej najšpičkovejšej gastronómii a spôsob ako ich pripraviť je nekonečne veľa. Dnes vám ukážeme ako pripraviť cestovinovú panvicu z tých najzákladnejších zložiek. Pamätajte, to najjednoduchšie býva často aj najlepšie.
300g makarónov, alebo kolienok
500 ml vody
2 paradajky
3 strúčiky cesnaku
čierne korenie podľa chuti
soľ podľa chuti
200g tvrdého syra
olivový olej
Cestoviny dajte variť do osolenej vriacej vody a pridajte trochu oleja. Kým sa cestoviny varia, nakrájajte si na kocky paradajky, cibuľu na drobno a cesnak pretlačte do rozohriatej panvice s olivovým olejom. Všetky čerstvé suroviny nechajte prejsť teplom a osmažiť, aby sa spojili chute a uvoľnila sa vôňa.
Po uvarení cestoviny zlejeme a necháme odkvapkať. Polejte trochou olivového oleja a premiešajte. Potom cestoviny vysypte k zelenine. Poriadne posoľte a okoreňte a nechajte prejsť v omáčke z čerstvých paradajok, oleja a cibule s cesnakom. Vypnite sporák a nastrúhajte tvrdý syr a nechajte nech sa na cestovinovej panvici roztopí a trochu stuhne.
Ak máte radi bylinky, pridajte do cestovín čerstvú bazalku, tymian, či rozmarín. Tzv. „basic“ postup na prípravu cestovín si zamiluje každý. Je to ako keď ochutnáte originálnu pizzu Margherita. Na pizza ceste je len rajčinový základ a tvrdý syr. No žiadna pizza nechutí viac taliansky, ako táto. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru