Zemiakový chlieb

Loading...
(0 / 5)

Chlieb patrí jednoznačne k najobľúbenejším druhom pečiva. O to viac, keď si ho dokážete pripraviť doma sami. Vyskúšajte napríklad tento zemiakový, ktorý vydrží dlho čerstvý a chutí lepšie ako z obchodu. Tento recept sme našli na sociálnych sieťach.

Na zemiakový chlieb budeme potrebovať

  • 400 gramov hladkej múky
  • 100 gramov polohrubej múky
  • 300 mililitrov vody
  • 15 gramov droždia
  • 1 uvarený zemiak
  • 60 gramov oškvariek
  • 1 ČL mletej rasce
  • 15 gramov soli

Zemiakový chlieb si pripravíme nasledovne

  • Do misky pridáme múku, postrúhaný zemiak a oškvarky, ktoré si nakrájame na kúsky. Taktiež soľ a rascu.
  • Vo vode si premiešame droždie, vylejeme ho do misky a poriadne si premiešame cesto, ktoré potom dáme kysnúť aspoň na 40 minút.
  • Potom cesto poprekladáme a zase necháme kysnúť 15 minút. Takto zopakujeme ešte raz.
  • Potom cesto presunieme na podložku a roztiahneme do obdĺžnika. Následne predložíme do polovice, zakryjeme jednu časť druhou a vytvarujeme do tvaru bochníka.
  • Potom dáme do pripravenej ošatky, ktorú vysypeme múkou, na 40 minút.
  • Medzitým si vložíme do rúry plech a zapneme na 250 stupňov. Keď sa vyhreje, na spodok dáme malý plech s vodou.
  • Cesto preklopíme na papier na pečenie. Cesto si narežeme a postriekame vodou.
  • Pečieme na 250 stupňov asi 15 minút. Následne vyberieme plech s vodou a pečieme 5 minút.
  • Potom znížime na 200 stupňov a pečieme 20 minút.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x