Parené buchty na panvici

Loading...
(2.8 / 5)

Klasické parené buchty majú svojich milovníkov na celom Slovensku. Recepty sú rôzne a tie najlepšie sa dedia. My sme jeden z vynikajúcich našli v skupine na Facebooku – Varenie je radosť. Keď ho vyskúšate, už ich nebudete chcieť robiť inak.

Na parené pečené buchty na panvici budeme potrebovať

  • 600 gramov polohrubej múky
  • 250 gramov vlažného mlieka
  • 100 mililitrov vlažnej vody
  • 2 PL oleja
  • 1 vajce
  • polovica droždia
  • štipka soli
  • 2 PL kryštálového cukru

Parené pečené buchty si pripravíme nasledovne

  • Urobíme si cesto, ktoré necháme poriadne podkysnúť. Asi tak v polovici ho premiešame a necháme opäť kysnúť.
  • Keď cesto vykysne, rozvaľkáme ho a vykrajujeme. Potom dáme navrch lekvár a zabalíme. Potom ešte necháme kysnúť.
  • Hrniec si vymastíme olejom a poriadne rozohrejeme. Potom poukladáme buchty a prikryjeme pokrievkou. Takto necháme asi minútu.
  • Potom si ohrejeme vodu a vylejeme ku buchtám, od oka.
  • Znížime oheň a buchty paríme asi 6 minút.
  • Keď sú hotové, posypeme grankom alebo makom a oblejeme maslom.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x