Makový koláč je už klasika, ktorú pozná každý. Nie vždy sa však podarí, aby ste ho mali pekne krémový a nadýchaný. Možno bude pre vás tento recept to pravé. Recept sme našli na sociálnych sieťach.
Na krémový makový koláč budeme potrebovať
Na cesto
- 70 gramov mletého maku
- 70 gramov múky
- 40 gramov cukru
- 3 vajíčka
- 1 ČL prášku do pečiva
- 100 gramov masla
Na krém
Krémový makový koláč si pripravíme nasledovne
- Rozdelíme si žĺtko od bielka a z bielok vyšľaháme sneh. Všetky suroviny spolu zmiešame, a potom do cesta pridáme sneh. Pečieme 20 minút na 180 stupňoch.
- Potom sa pustíme do krému. Nastrúhame si kôru z citróna a vytlačíme z neho šťavu. Pripravíme si želatinu podľa návodu, ovocie dáme do hrnca, varením rozmrazíme a necháme prejsť varom.
- Potom zmes osladíme a zmiešame. Necháme vychladnúť a teplé vylejeme na koláč. Dáme do chladničky na dve hodiny.