Ostrokyslá polievka je obľúbená medzi fanúšikmi čínskej kuchyne. Len málokto si však na ňu trúfne, pretože bežné recepty obsahujú rôzne špeciálne ingrediencie, ktoré sú drahšie alebo sa nedajú jednoducho zohnať. My vám však prinášame recept, ktorý dokážete vykúzliť aj z vecí, ktoré máte bežne doma.
Na ostrokyslú polievku budeme potrebovať
Ostrokyslú polievku si pripravíme nasledovne
- Uvarte si polku alebo celé kura, aby ste mali vývar. Pokiaľ máte vývar už uvarený a mäso nemáte, môžete namiesto toho neskôr použiť tofu.
- Mrazenú čínsku zeleninu si nechajte rozmraziť a nakrájajte si ju na menšie kúsky. Ak chcete použiť čerstvú zeleninu, môžete, avšak takto je to jednoduchšie, pretože bambusové klíčky a judášovo ucho už máte väčšinou priamo v balíku. Zeleninu dajte do vývaru, kde sa varilo kura.
- Postupne pridávajte sójovú omáčku, dávajte si však pozor, aby ste to neprehnali a polievka nebola príliš slaná. Pridajte aj worcesterskú omáčku, ocot alebo citrónovú šťavu a niekto pridáva aj zeleninový bujón. Podľa chuti tiež prilievajte tekutú čili omáčku.
- Keď je zelenina mäkká, môžete pridať natrhané kuracie mäso, ktoré ste predtým varili. Môžete však pridať aj tofu. Chvíľu to spolu povarte.
- Nakoniec si rozšľahajte 3 vajíčka, ktoré pridáte do polievky spolu so solamylom na zahustenie. Chvíľku ešte povarte a môžete podávať.