Sezóna húb sa začala. Na Slovensku je hubárstvo mimoriadne populárne a aj dnes je ideálny čas vyraziť. Z húb si môžete pripraviť napríklad aj takúto vynikajúcu polievku. Recept je od pána Ľuboša, ktorý ju varí podľa pravidla: „čo les dal“.
Na hubovú polievku budeme potrebovať:
- asi 300 gramov húb
- 2 PL masti
- 1 a 1/2 PL múky
- 5 strúčikov cesnaku
- 2 ČL mletej papriky
- 1 ČL čili alebo pikantnej papriky
- 4-farebné korenie
- 10 bobuliek nového korenia
- 5 bobkových listov
- soľ/vegeta
- zemiaky
- ocot
- petržlenová vňať
Postup:
- Huby si najskôr dobre očistíme a nakrájame. Do hrnca pridáme roztopiť masť a opražíme na nej múku a následne aj pretlačený cesnak. Odstavíme a primiešame sladkú aj štipľavú papriku.
- Premiešame a zalejeme vriacou vodou. Polievku dáme opäť variť a pridáme korenie a bobkové listy. Keď voda vrie, pridáme huby. Dochutíme soľou alebo vegetou. Po asi 20 minútach varenia pridáme nakrájané zemiaky a dovaríme.
- Na záver dochutíme octom a podávame s nakrájanou pretržlenovou vňaťou. Dobrú chuť.