Ako varíte kukuricu vy? Väčšinou ju dáme do hrnca a necháme variť, potom ju posolíme, dáme na ňu trošku masla a zjeme. Tento tip však vašu prípravu úplne zmení a do takejto kukurice sa zamilujete. Stačí ju zabaliť do alobalu a upiecť v rúre aj s touto marinádou. Chutí oveľa lepšie ako keď ju uvaríte vo vode.
Budeme potrebovať:
- kukuricu
- 3 PL kyslej smotany
- 2 PL sójovej omáčky
- 60 gramov masla
- 1 ČL čili omáčky
- 3 ČL citrónovej šťavy
- 1 ČL provensálskych byliniek
Postup:
- Maslo nechajte zmäknúť pri izbovej teplote. Potom ho zmiešajte s čili omáčkou, citrónovou šťavou a bylinkami. Premiešame a pridáme kyslú smotanu a sójovú omáčku.
- Kukuricu si očistíme a dáme ju do alobalu. Každú budeme baliť osobitne. Pred zabalením pridáme omáčku a dobre roztrieme. Zabalenú kukuricu pečieme na plechu pri teplote 220 stupňov asi 20 minút. Podávame mierne vychladnutú, dobrú chuť.
Lucia M.