Sezóna džemov je v plnom prúde. Dnes už dokážete pripraviť džem naozaj z každého ovocia. Jedným z najtradičnejších je práve malinový džem. Výrazný je najmä svojou chuťou, ktorá je sladká, no v pozadí cítiť jeho jemnú kyslosť. Na osvieženie a spríjemnenie raňajok je ako stvorený. Toto je ten najlepší recept a prípravu domáceho malinového džemu.
Budeme potrebovať:
- 2 kg malín
- 1 kg cukru
- 200 gramov čerstvej mäty
Postup:
- Maliny si vytrieďte, odstráňte nečistoty a asi 200 gramov si v mixéri rozmixujte na hladkú kašu spolu s mätou. V hlbokom hrnci si zmiešajte maliny spolu s potrebným množstvom cukru a s malinovo-mätovou kašou.
- Nechajte variť pokým sa zmes nestane homogénna. Hotovú malinovú zmes môžete prepasírovať a nalejte ju do pripravených pohárov. Zaviečkujeme a necháme na teplejšom mieste vychladnúť. Dobrú chuť.
Gabika