Teplé počasie nás doslova núti obmedziť jedenie mäsa a nahradiť ho ľahšími a zdravšími variantami. Mäso sa často nahrádza rôznymi zeleninovými šalátmi, ľahšími prívarkami či dokonca baklažánom alebo cuketou. Cuketa patrí medzi veľmi zdravé a hlavne ľahké suroviny. Obsahuje veľa vody a teda z nej ani nepriberiete. Vyskúšajte zapekanú cuketu so syrom.
Budeme potrebovať:
- 200 g tvrdého syra
- 1 pohár strúhanky
- 2 vajíčka
- provensalské bylinky
- červenú papriku
- 3 cukety
- 70 g pšeničnej múky
- 200 g parmezánu
- 1 lyžičku vody
- granulovaný cesnak
- soľ
Postup:
- Cuketu umyte a pokrájajte na pozdĺžne rezy s približnou hrúbkou 0,5 cm. Cuketové plátky vložte do sitka a osoľte ich. Cuketu nechajte odstáť približne 20 minút. Takto sa z cukety odstráni prebytočná voda.
- Po dvadsiatich minútach každú cuketu osušte a posypte bylinkami. Tvrdý syr si nakrájajte približne na plátky rozmeru cukety. Teraz urobte z cukety a syra „sendviče“. Na plátok cukety položte syr a na ten položte opäť cuketu.
- Pripravené cuketové „sendviče“ teraz obaľte klasicky v trojobale. Pripravené cukety teraz poukladajte na plech a nechajte piecť 25-30 minút pri teplote 170 stupňov. Hotovo.
sovkusom.ru