Nič fantastickejšie ste ešte nejedli. Ak máte radi slivky a nutellu, predstavte si to spojenie týchto dvoch chutí. Tento krém je veľmi lahodný a príprava je rýchla a jednoduchá. Pripravte si na zimu hneď niekoľko pohárov do zásoby. Odporúčame zvoliť sladké slovenské slivky, ktoré rastú na záhradke. Ideálne spojenie chutí.
1,5 kilogramov sliviek (odkôstkovaných)
2 PL vody
150 gramov cukru
150 gramov horkej čokolády (ideálne 70% kakaa)
Slivky si dobre poumývame a odkôstkujeme. Prekrojíme ich na polovicu a vložíme do hrnca. Pridáme vodu a začneme pomaly variť. Sem tam premiešame a varíme dovtedy, kým nezískame požadovanú konzistenciu. Až potom pridávame čokoládu a cukor a naďalej varíme. Hmotu prelejeme do pohárov a sterilizujeme hore dnom. Počkáme, kým nám poháre vychladnú a môžeme ich uskladniť. Táto nutella je ideálna na sladké pečivo, palacinky alebo vafle. Dobrú chuť.
Lucia M.