5 najlepších domácich sendvičov

Loading...
(3 / 5)

Sendviče sú vraj najlepším kulinárskym výmyslom, aký kedy existoval. Či je to pravda je ťažko povedať, pokým si nejaký lahodný nevyskúšame sami pripraviť. A keďže v našej redakcii sme novým veciam otvorení, dávame zelenú aj týmto už na pohľad fantastickým receptom. Vyskúšajte si niektorý z nich pripraviť na raňajky, do práce, alebo ako ľahkú večeru. Sú fantastické!

Horúci vajíčkový sendvič

Budete potrebovať:

2 krajce chleba

3 PL strúhaného syra

1 volské oko

2 plátky smaženej slaninky

20 g masla

2 šalátové listy

soľ a korenie

pexels.com

Na panvici si nechajte rozohriať trochu oleja a opečte na nej krajce chleba. Po chvíli krajce pretočte na opačnú stranu, stíšte oheň a na opečenú stranu nasypte strúhaný syr. Naň položte plátky slaninky, pridajte soľ a korenie. Chlieb z panvice vezmite preč a medzitým si dajte robiť volské oko. Na slaninu dajte šalátové listy. Na ne položte volské oko a naň plátky masla. Sendviče spojte a vychutnajte si tú neuveriteľnú chuť!

Horúci sendvič s mozzarellou

Budete potrebovať:

8 plátkov bieleho chleba

2 PL masla

200 g mozzarelly

2 paradajky

2 KL bazalkového pesta

pár lístkov čerstvej bazalky

pexels.com

Sendviče potrite jemnou vrstvou bazalkového pesta. Paradajky a mozzarellu si nakrájajte na plátky a uložte ich na chleby. Plátky mozzarelly ukladajte na paradajku! Posypte ich pár lístkami bazalky a chleby spojte. Na panvici si rozpáľte maslo a celé sendviče na nich zľahka opečte.

Horúce lososové sendviče

Budete potrebovať:

1 žemľa ciabatta

130 g mozzarelly

40 g údeného lososa

10 g majonézy

pár šalátových listov

pár lístkov bazalky

pexels.com

Ako prvé si rozrežte ciabattu na dve polovice a opečte ju v rúre alebo na panvici do chrumkava. Medzitým si nakrájajte bazalku nadrobno a zmiešajte ju s majonézou. Bylinkovou majonézou potom natrite spodnú časť žemle a prekryte lososom a mozzarelou. Na vrch dajte šalátové listy a vychutnajte si dokonalú chuť.

Horúce syrovo šunkové sendviče

Budete potrebovať:

2 plátky bieleho chleba

2 plátky syra

2 plátky šunky

2 ČL masla

4 lístky bazalky

korenie, soľ

pexels.com

Krajce chleba si opečte na panvici na masle, potom naň uložte šunku, posypte korením a ak treba aj soľou. Na to položte plátky syra a uzatvorte vrchnou časťou žemle. Chlieb môžete dať ešte na pár minút opiecť.

Horúci čokoládový sendvič

Budete potrebovať:

1 žemľa ciabatta

½ šálky mandľového alebo arašidového masla

2 PL medu

200 g horkej čokolády

2 ČL masla

štipka soli

sovkusom.ru

Ciabattu prekrojte na polovice a dajte opiecť na masle. V miske si zmiešajte arašidové maslo, med, štipku soli a maslo. Čokoládu nalámte na kocky a dajte k ostatnej zmesi. Všetko dajte rozpustiť do vodného kúpeľa ale len čiastočne, nie celkom na krém. Potom natrite zmes na žemle a spojte ich. Na záver ich dajte ešte na 1-2 minúty opiecť na panvicu.

zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x