Sendviče sú vraj najlepším kulinárskym výmyslom, aký kedy existoval. Či je to pravda je ťažko povedať, pokým si nejaký lahodný nevyskúšame sami pripraviť. A keďže v našej redakcii sme novým veciam otvorení, dávame zelenú aj týmto už na pohľad fantastickým receptom. Vyskúšajte si niektorý z nich pripraviť na raňajky, do práce, alebo ako ľahkú večeru. Sú fantastické!
Budete potrebovať:
2 krajce chleba
3 PL strúhaného syra
1 volské oko
2 plátky smaženej slaninky
20 g masla
2 šalátové listy
soľ a korenie
Na panvici si nechajte rozohriať trochu oleja a opečte na nej krajce chleba. Po chvíli krajce pretočte na opačnú stranu, stíšte oheň a na opečenú stranu nasypte strúhaný syr. Naň položte plátky slaninky, pridajte soľ a korenie. Chlieb z panvice vezmite preč a medzitým si dajte robiť volské oko. Na slaninu dajte šalátové listy. Na ne položte volské oko a naň plátky masla. Sendviče spojte a vychutnajte si tú neuveriteľnú chuť!
Budete potrebovať:
8 plátkov bieleho chleba
2 PL masla
200 g mozzarelly
2 paradajky
2 KL bazalkového pesta
pár lístkov čerstvej bazalky
Sendviče potrite jemnou vrstvou bazalkového pesta. Paradajky a mozzarellu si nakrájajte na plátky a uložte ich na chleby. Plátky mozzarelly ukladajte na paradajku! Posypte ich pár lístkami bazalky a chleby spojte. Na panvici si rozpáľte maslo a celé sendviče na nich zľahka opečte.
Budete potrebovať:
1 žemľa ciabatta
130 g mozzarelly
40 g údeného lososa
10 g majonézy
pár šalátových listov
pár lístkov bazalky
Ako prvé si rozrežte ciabattu na dve polovice a opečte ju v rúre alebo na panvici do chrumkava. Medzitým si nakrájajte bazalku nadrobno a zmiešajte ju s majonézou. Bylinkovou majonézou potom natrite spodnú časť žemle a prekryte lososom a mozzarelou. Na vrch dajte šalátové listy a vychutnajte si dokonalú chuť.
Budete potrebovať:
2 plátky bieleho chleba
2 plátky syra
2 plátky šunky
2 ČL masla
4 lístky bazalky
korenie, soľ
Krajce chleba si opečte na panvici na masle, potom naň uložte šunku, posypte korením a ak treba aj soľou. Na to položte plátky syra a uzatvorte vrchnou časťou žemle. Chlieb môžete dať ešte na pár minút opiecť.
Budete potrebovať:
1 žemľa ciabatta
½ šálky mandľového alebo arašidového masla
2 PL medu
200 g horkej čokolády
2 ČL masla
štipka soli
Ciabattu prekrojte na polovice a dajte opiecť na masle. V miske si zmiešajte arašidové maslo, med, štipku soli a maslo. Čokoládu nalámte na kocky a dajte k ostatnej zmesi. Všetko dajte rozpustiť do vodného kúpeľa ale len čiastočne, nie celkom na krém. Potom natrite zmes na žemle a spojte ich. Na záver ich dajte ešte na 1-2 minúty opiecť na panvicu.
zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru