Dnes si ukážeme recept na marinované šampiňóny, ktoré máte hotové raz dva. Zo stola zmiznú tak rýchlo ako ste ich pripravovali, takže si radšej pripravte viac, len tak pre istotu. Tento recept si, verím, zamilujete. Chuťovky potešia naozaj každého. Na stole vyzerajú skvelo a je to povedzme jednohubka, po ktorej siahne každý.
500 gramov šampiňónov
120 ml oleja
3 strúčiky cesnaku
10 guličiek čierneho korenia
štipka soli
štipka cukru
4 bobkové listy
6 ml 60% octu
Šampiňóny najskôr dôkladne umyjeme a môžeme aj ošúpať. Môžeme ich prekrojiť na polovicu. Ak sú však malé, necháme ich v celku. Teraz si pripravíme marinádu. V hrnci si zmiešame ocot, olej, cukor, soľ korenie a bobkové listy.
Pridáme huby a pretlačený cesnak. Kto chce, môže dať aj trochu čili. Hrniec dáme na menší plameň a varíme cca 5 minút. Hrniec odstavíme a necháme vychladnúť. Zmes môžete vložiť aj do chladničky, ak sa vám nechce čakať, prípadne ju vyložte na balkón, kde je teraz dostatočne chladno. Huby s nálevom prelejte do pohárov, uzavrite a skladujte v chladničke. Podávať môžete po 4 hodinách, čo sú šampiňóny v náleve. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: instagram (Lucia M.)