Viete si predstaviť tradičnejšie slovenské jedlo ako vynikajúce bryndzové halušky? Asi ťažko. Tento perfektný pokrm sa nestal národným jedlom našej krajiny len tak náhodou. Znamenitá chuť, lákavá vôňa a perfektná zasycovacia schopnosť urobili z bryndzových halušiek vyhľadávané jedlo, ktoré si vždy rád dopraje nielen zarytý Slovák, ale aj akýkoľvek turista či cudzinec, ktorý ich ochutnanie počas svojho pobytu na Slovensku považuje priam za povinnosť! Pozrite sa s nami na to, ako vyzerá najtradičnejší recept na pravé bryndzové halušky.
1 kg zemiakov
300 g hladkej múky
soľ
1/4 kg bryndze
100 g údenej slaniny
pažítku
Očistené zemiaky postrúhajte, pridajte soľ a múku a zamiešajte. Takto vymiesené cesto by sa vám malo oddeľovať od misy. Cesto dajte na lopárik, nožom z neho po kúskoch odkrajujte a hádžte ho do vriacej vody. Keď halušky vyplávajú na povrch, vyberte ich dierkovanou naberačkou. Pomastite ich masťou z rozškvarenej slaniny, posypte bryndzou, nasekanou pažítkou a zamiešajte. Vrch môžete posypať slaninkou. Prajeme dobrú chuť!
zdroj titulnej fotky: instagram.com, Katuš