Zeleninovo-vajíčkové fašírky sú tisíckrát lepšie ako tie mäsové. Neveríte? Uveríte, ak vyskúšate tento recept! Ich príprava je extrémne jednoduchá, chutia ako sen a hlavne viete, čo v nich jete. Čo pri mletom mäse z obchodu nie je až také isté.
10 vajec (9 na omeletu, 1 surové)
4 krajce chleba
1 cibuľa
1 zväzok petržlenovej vňate
3 strúčiky cesnaku
1 šálka strúhanky
soľ a korenie podľa chuti
Chlieb si namočte na niekoľko minút do mlieka, aby zmäkol. Medzitým si pripravte suroviny. Cibuľku si nasekajte na drobno a osmažte ju v troche oleja, zalejte ju deviatimi rozšľahanými vajíčkami, osoľte a pripravte tvrdú omeletu. Omeletu zmiešajte v miske s namočeným chlebom, pretlačeným cesnakom, surovým vajcom, nasekanou petržlenovou vňaťou, soľou a korením. Keď vypracujete zmes, šúľajte z nej guľôčky, ktoré medzi dlaňami jemne stlačte. Následne ich obaľte v strúhanke a dajte na panvicu s rozohriatym olejom. Restuje na oleji do zlatista z oboch strán. Podávajte so zemiačikmi, alebo s cesnakovo smotanovou omáčkou. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), nosalty.hu