Najskôr si pripravíme cesto. Oddelíme si bielka od žĺtkov. V miske si vymiešame žĺtka s cukrom a pridáme kakao, múku a prášok do pečiva. Dobre premiešame.
Bielka vyšľaháme do hustej peny a po častiach primiešavame do tmavého cesta.
Cesto môžete následne rozdeliť na dve polovice a každú z nich samostatne upiecť. Ja to však robím tak, že nalejem cesto celé, upečiem ho a následne, keď trochu vychladne ho prerežem na dve polovice. Postup je v tomto prípade na vás. Cesto vylejeme na vymastený plech a pečieme na 180 stupňoch približne 20 minút. Pred plnením musí byť cesto vychladnuté, na to nezabúdajte.
Medzitým, ako sa cesto pečie si pripravíme plnku. Zvoľte krém, aký máte najviac radi. My sme pre vás vybrali dve varianty. Pozrime sa na ten prvý. Želatínu namočíme v mlieku a v hrnci postupne zohrievame.
Hmota nesmie vrieť, preto máme hrniec vždy na najslabšom ohni. Primiešame kondenzované mlieko a med. Dobre premiešame. Keď nám želatína trochu zhustne, primiešame aj kyslú smotanu a ak je potrebné tak cukor.
Pozrime sa na prípravu druhej varianty. Stačí, keď si vyšľaháte smotanu na šľahanie do tuhej šľahačky, pridáte jemný tvaroh a dochutíte medom alebo cukrom.
Keď máme cesto vychladnuté a rozdelené na dve polovice, na jednu z nich nanesieme v jednotnej vrstve krém. Ak sa nám zdá, že je cesto suché, pokvapkáme ho najskôr mliekom. Na plnku priložíme druhú vrstvu cesta.
Celý koláč dáme do chladničky stuhúť aspoň na hodinku. Nakrájame na pásiky, rezy a môžeme podávať. Skvelá dobrota, ktorá zachutí práve deťom. Dobrú chuť.