Pomaly ale isto sa nám blíži obdobie grilovačiek, piknikov a osláv, ktoré sa konajú vonku, na čerstvom vzduchu. Na Slovensku všetci grilujeme prevažne v lete, alebo na jar keď sa dostatočne oteplí. V kaukazských krajinách sa však napríklad taký kebab konzumuje v akomkoľvek ročnom odbodbí. Je tradičným pokrmom, na ktorý má každá rodina svoj vlastný jedinečný recept.
Pripravili sme pre vás recept, ktorý sa v Arménsku používa denne. Určite ho vyskúšajte a sami budete prekvapení akú dokonalú chuť dodá nie len mäsu.
Tento recept nie je len jednoduchý ale aj jedinečný. Mäso stačí v tejto marináde nechať iba 40 minút a nasiakne do seba všetky prísady. Samozrejme ho môžete nechať marinovať aj dva dni. Dĺžku marinovania necháme na vás.
1,5 kg hovädzieho mäsa
0,5 kg cibule
200 ml slnečnicového alebo olivového oleja
podľa chuti soľ, čierne korenie a koriander
Pripravte si dostatočne veľkú misu, do ktorej nalejte slnečnicový olej, pridajte soľ, čierne korenie a koriander. Všetky prísady poriadne premiešajte.
Každú cibuľu rozrežte na 4 kusy a pridajte do olejovej zmesi. Cibuľu môžete trochu posoliť, ale dávajte pozor aby ste to neprehnali.
Mäso si pokrájajte na hrubšie plátky, ale nevyklepávajte ho. Po kúskoch vkladajte mäso do marinády. Misku zakryte a nechajte mäso marinovať aspoň 40 minút. Po dobe marinovania, môžete mäso ihneď piecť či grilovať.
Tento recept je naozaj veľmi jednoduchý a zvládne ho úplne každý. Najlepšie však je, že si do marinády môžete pridať aj iné prísady, napríklad bazalku, tymián či cesnak. Táto marináda je totiž vhodná nie len na hovädzie ale aj bravčové. Ak ste milovníkmi grilovaných pokrmov, určite túto marinádu vyskúšajte.
zdroj: babskeveci.sk (Marianna), sovkusom.ru