Vyprážané kapustové rezne

Loading...
(2.6 / 5)

Jedli ste už niekedy kapustové rezne? Ak nie, potom ani netušíte, o čo všetko ste prišli. My vám však práve teraz ponúkame šancu napraviť to. Pripravte si fantastické kapustové rezne spolu s nami.

Klasický rezeň je plátok bravčového, kuracieho, hovädzieho alebo aj teľacieho mäsa vypraženého v cestíčku, alebo v strúhanke. Kto to kedy videl, aby sa vyprážala zelenina? A ešte k tomu kapusta! Tak teda videli to už mnohí a všetkým to chutilo. Žiadna tepelne spracovaná zelenina nechutí lepšie, ako kapusta v zlatistom obale.

Budeme potrebovať:

1kg kapusty

3 vajíčka

50g strúhanky

soľ od chuti

slnečnicový olej

čierne korenie od chuti

Postup prípravy:

Kapustu si nakrájame na polmesiačiky, ako to vidíme na obrázku. Predstavte si, že krájate na mesiačiky napríklad pomaranč. Takto nakrájanú kapustu dáme obvariť do slanej vody, aby jemne zmäkla. Keď sme kapustu obvarili, preložíme ju do sitka, aby z nej dôkladne stiekla voda. Rozšľaháme si vajcia, pridáme do nich soľ a korenie. Strúhanku si vysypeme do inej nádoby. Teraz striedavo namáčame kapustu do korenených vajec a strúhanky. Pripravujte kapustu v trojobale, bude to veľmi chutné a chrumkavé. Vyprážame do zlatista z oboch strán a podávame napríklad s pečenými zemiačikmi a smotanovou cesnakovým dipom. Prajeme dobrú chuť!

(Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x