Žĺtkové rezy

Loading...
(0 / 5)

K veľkonočným sviatkom patria určite aj tradičné koláče, ktoré zahŕňajú napríklad aj žĺtkové rezy. Tie jednoznačne nesmú chýbať na sviatočnom stole. Pripravte si ich podľa receptu, ktorý sme našli na sociálnych sieťach.

Na žĺtkové rezy budeme potrebovať

  • 3 bielka
  • 125 gramov masla
  • 125 gramov mletých orechov
  • 100 gramov práškového cukru
  • 75 gramov polohrubej múky
  • 2 ČL kypriaceho prášku
  • 1 PL rumu

Na polevu

  • 3 žĺtky
  • 125 gramov práškového cukru
  • horká čokoláda
  • 1 ČL vanilkovej pasy

Žĺtkové rezy si pripravíme nasledovne

  • Práškový cukor a maslo si vyšľaháme do peny. Pridáme rum, múku, kypriaci prášok a orechy.
  • Potom si vyšľaháme sneh z bielok a cukru, ktorý následne zapracujeme.
  • Vylejeme do formy, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v rúre na 180 stupňov asi 30 minút.
  • Potom si pripravíme polevu. Vyšľaháme si žĺtky, práškový cukor a vanilkovú pastu. Keď sa nám korpus upečie, vylejeme polevu na vrch koláča, keď je ešte horúci.
  • Necháme stuhnúť a ozdobíme čokoládou.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x